Záleží na tom, pro koho je nápoj určen. Nerozhoduje sportovní odvětví, ale spíše záleží na zmlsanosti, což je problém mládeže zvyklé na fast food, a potom se rozhoduje podle toho, jestli dotyčný sport...
Jediným rozumným ukazatelem účinnosti proteinového nápoje je složení jednotlivých aminokyselin. Tento článek vás zasvětí do tajů toho, jak má opravdu vypadat protein, z nějž budou růst svaly pořádně a...
U před a potréninkové výživy zaměřené na budování svalů a síly existuje mnoho přístupů, jak dostat z těla co nejvíce živin. Výživa, která doprovází trénink zaměřený na redukování tuku, je samozřejmě v...
První díl článku o před a potréninkové výživě u cvičení zaměřeného na růst svalů a síly popisuje tři možnosti ideálního rozvržení. Co když ale nemáte k dispozici specializovanou sportovní výživu? A če...
Jeden z nejčastějších dotazů na fórech o posilování, je „co jíst před a po tréninku?“. Různé zdroje uvádějí až příliš protiřečících si návodů. Tento článek vám ukáže, že existují navzájem nevylučující...
Důležitost vitamínů ve stravě bývá podceňována jak ze strany výrobců suplementů, tak ze strany spotřebitelů, kteří jsou ovlivňováni spíše masovou medializací výrobků na budování svalů. Proč je dostate...
V první řadě pozor na záměnu názvu produktů - nezaměňovat INOSIN a INOSITOL. Ale jejich osud z hlediska posuzování vhodnosti pro sportovce byl dost podobný. Ještě před vstupem do EU byl v ČR inositol ...
Sportovci, kteří intenzivně trénují mohou během zátěže pociťovat nedostečný příjem kyslíku. Tento problém se týká hlavně vytrvalostních aktivit a těžších silových cviků, kdy se cvičí doslova na „kyslí...
Cholin je látka, která byla dříve řazena mezi vitamíny skupiny B, nyní je považován za vitageny. V současné době cholin za vitamín není považován, přestože se zapojuje do biochemických reakcí, ale zej...
Cholesterol je zejména v komerčním zdravím se zabývajících médiích stavěn do role věčného strašáka. Různí „fořti přes výživu“ píší hrůzostrašné články a sestavují diety, které mají být návodem, jak sn...
Nastavení