U diabetiků, sportovců, i běžné populace se doporučuje příjem sacharidů regulovat během dne tak, aby byl pokud možno vyrovnaný a nedocházelo k silnému kolísání hladiny glukózy v krvi (glykémie). Jaké ...
Rozložení příjmu živin, obvzláště tedy bílkovin je důležitý faktor ovlivňující nejen regeneraci, ale také mnoho dalších tělesných procesů. Velké porce bílkovin u vysokofrekvenčního stravování mo...
Cukrem slazené nápoje jsou v případě častějšího příjmu v povědomí obyvatelstva považovány za riziko především z hlediska obezity, diabetu a kazivosti zubů. Na druhou stranu obecně zvýšený příjem tekut...
Jako gainery se ve středoevropském pojetí označují především sacharidové nápoje, obvykle s obsahem 10 – 30 % bílkovin. Před 20 – 30 roky se pod pojmem gainery v USA označovaly spíše nápoje typu „kompl...
Druhý díl rozsáhlého článku o aminokyselinách se zaměřuje na aminokyseliny polo-esenciální a „asistující“. Především ale vysvětluje, že aminokyseliny musí být v určitém vzájemném poměru, aby jejich vy...
Snaha sportovců podpořit růst svalů pomocí některých aminokyselin je často přímo úměrná následnému množství chyb. Názory sportovců o aminokyselinách jsou bohužel někdy sbírkou omylů ze špatných nebo z...
Čisté volné aminokyseliny umějí mnoho specifických věcí a tvoří vyšší stupeň doplňkové sportovní výživy. Ale pokud vám obal nějakého produktu bude tvrdit, že aminokyseliny umějí výzamným způsobem vylu...
Akné není primárně otázka špinavé pokožky. Jde o problém se zpracováním živin a problém s hormony. Akné se tedy nezbavíte pomocí hygienických prostředků, ale tím, že se „vyčistíte zevnitř“. Tento člán...
Nastavení