Maltodextrin
1000 gramů
Čistá, neochucená surovina v prášku. Bez jakýchkoli dalších přísad.
Detailní popis produktu
Doplněk stravy v prášku pro přípravu nápoje.
Čistá, neochucená surovina v prášku. Bez jakýchkoli dalších přísad.
- použití v potraviních
- zdroj nízkoosmolárních sacharidů
Složení:
Maltodextrin.
Výživová hodnota 100 g:
Energetická hodnota | 1700 kJ (400 kcal) |
Bílkoviny | 0 g |
Sacharidy | min. 98 g |
Tuky | 0 g |
Voda (vlhkost) | do 2 g |
Návod k použití:
Používá se hlavně do nápojů pro zlepšení vjemu plnosti chuti a jako hypotonický (nízkoosmolární) zdroj sacharidů do speciálních potravin. Prášek se nasype do nádoby a zalije vhodnou tekutinou, pro rychlé rozpuštění je nutno použít tyčový mixér. Pro dosažení lepší využitelnosti je vhodné denní příjem rozdělit na 3 i více menších dávek přijímaných postupně během dne. Zabraňte vdechnutí prášku. Výrobek není vhodné přijímat v jednorázové dávce vyšší než 30 g. Vyšší množství maltodextrinu přijaté jednorázově je nutno doplnit minerálními látkami s minimem dalších sacharidů, např. zeleninovou šťávou. Doporučená denní dávka až 3 jednorázové dávky. Doporučená denní dávka se nesmí překročit.
Skladování:
Uchovejte v suchu, mimo dosah slunečních paprsků, v teplotě do 25 °C. Po odebrání prášku obal ihned uzavřít.
Upozornění:
Nekonzumovat v suchém stavu. Zabraňte vdechnutí prášku. Pro dosažení lepší využitelnosti je nutné denní příjem rozdělit na 3 i více dávek přijímaných postupně během dne. Není náhrada pestré stravy.
Praktické tipy:
- Maltodextrin se může používat jako přídavek do vysokoproteinových nápojů v případě objemového tréninku nebo u osob s vysokým metabolismem. Například do 30 – 40 g vysokoproteinového prášku se přidá 10 – 20 g maltodextrinu (2 – 3 zarovnané polévkové lžíce) a 1 rovná polévková lžíce rostlinného oleje (řepkový, rýžový apod.) a 1 kávová lžička MCT oleje.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Neochucené suroviny |
---|---|
Hmotnost: | 1.5 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.